Франция е замесена в конфликта в Украйна и не е неутрална

...
Франция е замесена в конфликта в Украйна и не е неутрална
Коментари Харесай

Песков: Франция не е неутрална и да забрави да е посредник за мир в Украйна

Франция е забъркана в спора в Украйна и не е неутрална страна, тъй че не може да претендира за ролята на модератор на мирните начинания, съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков.

" Не съм видял или чул никакви публични изказвания на френския президент Емаанюел Макрон в това отношение, само че в този случай Франция мъчно може да бъде класифицирана като неутрална страна, тези, които могат да претендират за някаква роля на модератор, ами, да речем, като Бразилия, като Китай, като африканските страни, като Ватикана ", сподели Песков в изявление за програмата " Москва. Кремъл. Путин " по формалната държавна телевизия " Россия 1 ".

Фрагмент, от което беше оповестен в " Телеграм " от журналиста Павел Зарубин.

" Франция към този момент не може да прави това, тъй като Франция е деен участник де факто в този спор, участник на украинска страна ".

Песков означи, че французите би трябвало да са наясно с това.

" Така че това е първата причина, заради която е малко евентуално те да могат да предявят искания.

Втората е, че в този момент Украйна в действителност е инструмент на спора, конфликтът в действителност е станал по-широк, груповият Запад в действителност води такава комбинирана война против нашата страна ", сподели представителят на съветския президент.

И добави, че " е неефикасно да се оправяме с спора благодарение на този инструмент ".

Песков съобщи, че не е чул изказването на френския президент Еманюел Макрон за нуждата от мирна среща на върха за Украйна в Париж, което беше обявено в медиите. Той го прикани да изчака изясняване на това, което е имал поради.

Песков е уверен, че както Макрон, по този начин и други европейски водачи би трябвало да знаят позицията на Путин, който е отворен за всевъзможни контакти.

Песков акцентира, че съветският президент е отворен за всевъзможни контакти, ориентирани към разрешаване на обстановката в Украйна и реализиране на съветските цели със средства, разнообразни от специфична военна интервенция, само че груповият Запад не оставя тези благоприятни условия отворени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР